Времето навън рязко започна да се затопля и е време да ви покажа някои лек и разхлаждащ десерт!
Този чийзкейк се приготвя лесно и ви уверявам много ще ви хареса!
Приятно четене!
Необходими продукти:
/за торта с размер 20см./
- 1пак. бисквити "Biscotello" ягода (200гр.)
- 50гр. краве масло
- 400гр. заквасена сметана
- 150гр. цедено кисело мляко
- 3 ч.л. течен мед
- ванилия
- 200гр. сладкарска сметана
- 150гр. ягоди
- 1 с.л. захар
- 1/2 ч.л. желатин
Приготвяне на бисквитения блат:
- Отделяме крема от всички бисквити и го оставяме настрана. Смиламе бисквитите с кухненски чопър. Добавяме кравето масло и разбъркваме добре.
- Вземаме ринг с диаметър 20см. и притискаме в него натрошените бисквити. Оставяме бисквитения блат да се охлади в хладилник за около 30мин.
Приготвяне на ягодовото кули:
- Към 1/2ч.л. желатин добавяме малко студена вода да набъбне. След това го добавяме към още топлото ягодово кули.
Приготвяне на трипластовия чийзкрем:
- Разбиваме сладкарската сметана на сняг и я разделяме на три части.
- Разбиваме с миксер заквасената сметана, цеденото кисело мляко, меда и ванилията. Получения крем също разделяме на три части.
- Първо приготвяме белия крем - смесваме с помощта на шпатула 1/3 крем със заквасена сметана и 1/3 от разбитата сметана.
- За светло розовия крем пасираме 1/3 крем със заквасена сметана и отделения крем от бисквитите. Към получената смес с помощта на шпатула добавяме 1/3 от разбитата сметана.
- За тъмно розовия крем смесваме с помощта на шпатула останалия 1/3 крем със заквасена сметана, ягодовото кули и останалата 1/3 разбита сметана.
- Върху бисквитения блат разпределяме първо тъмно розовия крем, след което заравняваме. Върху него слагаме светло розовия крем, отново заравняваме и накрая белия крем.
За декорация на тортата съм използвала:
- пресни ягодки
- ванилови пурички
- цветя
Ето и в разрез:
До скоро!
Коментари
Публикуване на коментар