Трипластов ягодов чийзкейк



Времето навън рязко започна да се затопля и е време да ви покажа някои лек и разхлаждащ десерт!
Този чийзкейк се приготвя лесно и ви уверявам много ще ви хареса!

Приятно четене!

Необходими продукти:
/за торта с размер 20см./
  • 1пак. бисквити "Biscotello" ягода (200гр.)
  • 50гр. краве масло
  • 400гр. заквасена сметана
  • 150гр. цедено кисело мляко
  • 3 ч.л. течен мед
  • ванилия
  • 200гр. сладкарска сметана
  • 150гр. ягоди 
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. желатин
Приготвяне на бисквитения блат:
  1. Отделяме крема от всички бисквити и го оставяме настрана. Смиламе бисквитите с кухненски чопър. Добавяме кравето масло и разбъркваме добре.
  2. Вземаме ринг с диаметър 20см. и притискаме в него натрошените бисквити. Оставяме бисквитения блат да се охлади в хладилник за около 30мин.
Приготвяне на ягодовото кули:
  1. Загряваме ягодите и захарта на котлона.
  2. Когато видим, че са поомекнали ги махаме от котлона и ги пасираме. Получения ягодов крем прецеждаме, за да отстраним семките.
  3. Към 1/2ч.л. желатин добавяме малко студена вода да набъбне. След това го добавяме към още топлото ягодово кули.
Приготвяне на трипластовия чийзкрем:
  1. Разбиваме сладкарската сметана на сняг и я разделяме на три части.
  2. Разбиваме с миксер заквасената сметана, цеденото кисело мляко, меда и ванилията. Получения крем също разделяме на три части.
  3. Първо приготвяме белия крем - смесваме с помощта на шпатула 1/3 крем със заквасена сметана и 1/3 от разбитата сметана.
  4. За светло розовия крем пасираме 1/3 крем със заквасена сметана и отделения крем от бисквитите. Към получената смес с помощта на шпатула добавяме 1/3 от разбитата сметана.
  5. За тъмно розовия крем смесваме с помощта на шпатула останалия 1/3 крем със заквасена сметана, ягодовото кули и останалата 1/3 разбита сметана.
  6. Върху бисквитения блат разпределяме първо тъмно розовия крем, след което заравняваме. Върху него слагаме светло розовия крем, отново заравняваме и накрая белия крем.
За декорация на тортата съм използвала:
- пресни ягодки
- ванилови пурички
- цветя


Ето и в разрез:

До скоро!


Коментари