Сурова веган торта



Здравейте!
Днес искам да ви покажа едно здравословно сладко изкушение. 
Рецептата малко наподобява предишна моя публикация за:
Но този път се получи по-стабилна торта.

Много са хубави тези торти - освен здравословни са и ужасно вкусни!
Пък и ядеш без угризения за теглото си - какво по-хубаво от това!


Продукти за основата:
/за торта с размер 20см./
  • 100гр. сурови бадеми
  • 50гр. сушени банани /могат да се заменят с фурми или стафиди/
  • 1 с.л. мед
Приготвяне:
  1. Бланшираме бадемите, след което ги обелваме и смиламе с кухненски чопър.
  2. Накисваме сушените банани в малко вода. Като поомекнат ги отцеждаме от водата и ги смиламе заедно с бадемите с кухненския чопър.
  3. Добавяме меда и разстиламе получената лепкава смес като блат за основа на нашата торта.
Продукти за крема с авокадо:
  • 2бр. авокадо (среден размер)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. мед
Приготвяне:

Пасираме изброените продукти с пасатор и крема ни е готов! Отделяме малко от крема за глазурата.

Продукти за банановия крем:
  • 1бр. банан
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 ч.л. кокосово брашно
  • 2 ч.л. кокосови стърготини
Приготвяне:
  1. Пасираме банана и лимоновия сок.
  2. Добавяме с помощта на шпатула кокосовото брашно и стърготини.
Сглобяване на тортата:
Върху бадемовия блат с помощта на кухненски пош шприцоваме по отделно и двата крема:

Глазура:
- 20гр. черен шоколад (или 1 ч.л. какао)
- отделения крем с авокадо


Оставяме тортата да стегне в хладилника за около 4часа.
Освобождаваме я от ринга и й се наслаждаваме!


Да ви е сладко!





Коментари