Здравейте!
Днес искам да ви покажа едно здравословно сладко изкушение.
Рецептата малко наподобява предишна моя публикация за:
Сурова торта с авокадо - веган, без глутен и без захар (Avocado cake - vegan, gluten free, no sugar)
Но този път се получи по-стабилна торта.
Много са хубави тези торти - освен здравословни са и ужасно вкусни!
Пък и ядеш без угризения за теглото си - какво по-хубаво от това!
Продукти за основата:
/за торта с размер 20см./
- 100гр. сурови бадеми
- 50гр. сушени банани /могат да се заменят с фурми или стафиди/
- 1 с.л. мед
Приготвяне:
- Бланшираме бадемите, след което ги обелваме и смиламе с кухненски чопър.
Продукти за крема с авокадо:
- 2бр. авокадо (среден размер)
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. мед
Приготвяне:
Продукти за банановия крем:
- 1бр. банан
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 ч.л. кокосово брашно
- 2 ч.л. кокосови стърготини
Приготвяне:
- Пасираме банана и лимоновия сок.
- Добавяме с помощта на шпатула кокосовото брашно и стърготини.
Сглобяване на тортата:
Коментари
Публикуване на коментар