Тортата, която искам да ви представя днес е много лесна и в същото време е много, много вкусна. Правила съм я за различни поводи. Последният път я направих за рожденния ден на мъжа ми за колегите му в офиса. Всички бяха останали очаровани!
И такааа...когато искате да направите торта, която да задоволи вкусовете и на най-претенциозните ви гости - ТОВА Е ВАШИЯТ ИЗБОР!
Необходими продукти:
Готови какаови блатове (аз ползвам блатовете от Лидл - много са пухкави и мекички) - ако пък желаете може да си изпечете сами пандишпанови блатове
прясно мляко или бял горещ шоколад за напояване на блатовете
500гр. маскарпоне
397гр. дулсе де лече или кондензирано мляко (ако ползваме кондензирано мляко трябва да го варим около 2 часа на слаб огън, за да се карамелизира).
200мл. сладкарска сметана
Приготвяме крема като за целта:
- Разбиваме с миксер маскарпонето и дулсе де лечето. Не добавям никаква захар, понеже дулсе де лечето е достатъчно сладко.
- Разбиваме сметаната на пухкав крем и добавяме половината от нея с шпатула към маскарпонето. Другата половина ползваме за украса на тортата.
Сглобяване на тортата:
Изключително лесно (както и цялата торта!)
Напояваме всеки блат с топло прясно мляко или бял горещ шоколад. И редим тортата блат-крем-блат и т.н. докато свършим блатовете.
За декорация може да използваме:
настърган шоколад, плодове, карамелизирани орехи или др. ядки
Това е тортата! Много лесна, много вкусна и си заслужава да се опита!
Ето и същата тази торта, но с различни декорации, които съм правила:
Коментари
Публикуване на коментар