Торта Киндер буено (Kinder Bueno cake)


Един от любимите ни десерти вкъщи е Киндер Буено. По този повод от известно време се каня да приготвя торта с този лешников вкус.
За да се доближа максимално до вкуса на десерта съм използвала за блатове - вафлени кори. Открих ги в руския магазин Берьозка.

Получи се интересна торта с много наситен лешников вкус!
Приятно четене!


Необходими продукти:
  • 1пак. вафлени блатове за торта (общо са 10бр./пакет, аз използвах 6бр.)
  • 330гр. подсладено кондензирано мляко
  • 200гр. крема сирене (или заквасена сметана) - по желание!
  • 4с.л. лешников тахан
  • 350мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
  1. Разбъркваме с помощта на шпатула кондензираното мляко, крема сиренето и лешниковия тахан.
  2. Разбиваме сладкарската сметана с миксера на пухкав крем.
  3. Добавяме разбитата сметана към лешниковия крем и бъркаме с шпатула докато се хомогенизират напълно.
Сглобяване на тортата:
Редуваме блат-крем-блат и така докато ни свърши крема, като последния блат не го измазвам с крем.


Декорация:
- 100гр. бял шоколад
- десертчета "Киндер Буено"
  1. Разтопяваме шоколада на водна баня.
  2. Измазваме целия най-горен блат с него.
Тази торта е изключително лесна.
За нея не е необходима никаква термична обработка - нито за блатовете, нито за крема.
Но се получава много ефектна и вярвам, че с нея ще впечатлите всички у дома!

Приятен апетит! 

Коментари

  1. От къде може да се купят такива блатове? И имате ли страница в фейсбук и истаграм? Много интересни рецепти качвате,чак се чудя коя първо да направя 😀

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар