Един от любимите ни десерти вкъщи е Киндер Буено. По този повод от известно време се каня да приготвя торта с този лешников вкус.
За да се доближа максимално до вкуса на десерта съм използвала за блатове - вафлени кори. Открих ги в руския магазин Берьозка.
Получи се интересна торта с много наситен лешников вкус!
Приятно четене!
Необходими продукти:
- 1пак. вафлени блатове за торта (общо са 10бр./пакет, аз използвах 6бр.)
- 330гр. подсладено кондензирано мляко
- 200гр. крема сирене (или заквасена сметана) - по желание!
- 4с.л. лешников тахан
- 350мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
- Разбъркваме с помощта на шпатула кондензираното мляко, крема сиренето и лешниковия тахан.
- Разбиваме сладкарската сметана с миксера на пухкав крем.
- Добавяме разбитата сметана към лешниковия крем и бъркаме с шпатула докато се хомогенизират напълно.
Сглобяване на тортата:
Декорация:
- 100гр. бял шоколад
- десертчета "Киндер Буено"
От къде може да се купят такива блатове? И имате ли страница в фейсбук и истаграм? Много интересни рецепти качвате,чак се чудя коя първо да направя 😀
ОтговорИзтриванеОт Берьозка
ОтговорИзтриване