Торта "СЪРЦЕ" (или Торта с форма на "ЦИФРА")




Добро утро скъпи читатели!

Днес искам да ви представя рецепта за едни много популярни, лесни и страшно оригинални торти. Правила съм ги за различни поводи - Свети Валентин, Годишнина, Детски рожден ден, Юбилей и ВИНАГИ всички остават очаровани!

Много са лесни и при този вид торти най-важното е украсата отгоре - бисквитки, цветя, френски макарони, шоколади, плодове. Изборът ви може да бъде неограничен и зависи изцяло от вашето въображение!

Представям необходимите продукти за торта във формата на сърце с три блата (както е показана на снимката). Ако правите торта с две цифри например, ще са ви необходими двойно повече продукти.
Такааа....стига толкова обяснения - да се залавяме за работа :)

Продукти за бисквитените блатове:

  • 1 яйце
  • 80гр. захар
  • 40гр. мед
  • щипка сол
  • 50гр. масло
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 200гр. брашно
  • ванилия

Приготвяне:

  1. Първо разбиваме яйцето, меда и захарта в малка тенджера. След това я загряваме на СЛАБ огън.
  2. Прибавяме маслото. Бърка се до пълното му разтопяване, но без да завира.
  3. Прибавяме содата, която при разбъркване образува пяна. =>Оставяме сместа да се охлади до стайна температура.
  4. Към изстиналата смес постепенно се прибавя пресятото брашно, щипка сол и ванилия и се замесва тесто. => Тестото се завива във фолио и се оставя в хладилник за минимум 2-3 часа.
  5. Разделяме тестото на две части (едната се оставя в хладилник, докато работим с другата).
  6. Тестото се разточва върху хартия за печене, предварително поръсена с брашно. С помощта на шаблон изрязваме първия блат (Шаблоните си ги направих на ръка от мек картон). Върху блата се правят дупчици с помощта на вилица, за да запази формата си при печене.
Печем в предварително загряла фурна на 200С докато порозовее. Имайте впредвид, че се пекат много бързо 5-10мин. са достатъчни.

Продукти за крема:

/В случая съм приготвила чийз крем, можете да използвате и друг крем

според вкуса ви./
  • 1 кофичка кисело мляко - изцеждаме го
  • 100гр. извара/крема сирене
  • 60гр. краве масло
  • 150мл. сладкарска сметана
  • 3 с.л. пудра захар
  • 1/2 ампула ванилия
Приготвяне:
  1. Разбиваме маслото и пудрата захар.
  2. Добавяме цеденото кисело мляко и изварата(крема сиренето).
  3. Добавяме предварително разбитата сметана.

Остава само да подредите тортата, шприцовате с пош и най-най-приятната част - УКРАСАТА! 
Тук можете да се развихрите и направите истински красиви и впечатляващи торти!

Ето и някои от моите творения:





Приятен съботен ден и не спирайте да творите вълшебства!!!

       


Коментари