Добро утро скъпи читатели!
Днес искам да ви представя рецепта за едни много популярни, лесни и страшно оригинални торти. Правила съм ги за различни поводи - Свети Валентин, Годишнина, Детски рожден ден, Юбилей и ВИНАГИ всички остават очаровани!
Много са лесни и при този вид торти най-важното е украсата отгоре - бисквитки, цветя, френски макарони, шоколади, плодове. Изборът ви може да бъде неограничен и зависи изцяло от вашето въображение!
Представям необходимите продукти за торта във формата на сърце с три блата (както е показана на снимката). Ако правите торта с две цифри например, ще са ви необходими двойно повече продукти.
Такааа....стига толкова обяснения - да се залавяме за работа :)
Продукти за бисквитените блатове:
- 1 яйце
- 80гр. захар
- 40гр. мед
- щипка сол
- 50гр. масло
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 200гр. брашно
- ванилия
Приготвяне:
- Първо разбиваме яйцето, меда и захарта в малка тенджера. След това я загряваме на СЛАБ огън.
- Прибавяме маслото. Бърка се до пълното му разтопяване, но без да завира.
- Прибавяме содата, която при разбъркване образува пяна. =>Оставяме сместа да се охлади до стайна температура.
- Към изстиналата смес постепенно се прибавя пресятото брашно, щипка сол и ванилия и се замесва тесто. => Тестото се завива във фолио и се оставя в хладилник за минимум 2-3 часа.
- Разделяме тестото на две части (едната се оставя в хладилник, докато работим с другата).
- Тестото се разточва върху хартия за печене, предварително поръсена с брашно. С помощта на шаблон изрязваме първия блат (Шаблоните си ги направих на ръка от мек картон). Върху блата се правят дупчици с помощта на вилица, за да запази формата си при печене.
Печем в предварително загряла фурна на 200С докато порозовее. Имайте впредвид, че се пекат много бързо 5-10мин. са достатъчни.
Продукти за крема:
/В случая съм приготвила чийз крем, можете да използвате и друг крем
според вкуса ви./
- 1 кофичка кисело мляко - изцеждаме го
- 100гр. извара/крема сирене
- 60гр. краве масло
- 150мл. сладкарска сметана
- 3 с.л. пудра захар
- 1/2 ампула ванилия
Приготвяне:
- Разбиваме маслото и пудрата захар.
- Добавяме цеденото кисело мляко и изварата(крема сиренето).
- Добавяме предварително разбитата сметана.
Остава само да подредите тортата, шприцовате с пош и най-най-приятната част - УКРАСАТА!
Тук можете да се развихрите и направите истински красиви и впечатляващи торти!
Ето и някои от моите творения:
Приятен съботен ден и не спирайте да творите вълшебства!!!
Коментари
Публикуване на коментар