Любимите еклериии!
Това е може би една от най-често приготвяната рецепта у дома.
Толкова бързо изчезват, че успявам само да ги опитам и вече ги няма!
Много са лесни, само трябва да се спазват някои правила при приготвянето им. И понеже след като ги направя вече ме домързява да приготвям и крем. За пълнежа им използвам един инстантен крем на д-р Йоткер. Той е много хубав и е идеален за тях.
Хайде да готвим!
Продукти за пареното тесто:
/за около 40бр./
- 125мл. прясно мляко
- 125мл. вода
- 120гр. краве масло
- 180гр. брашно
- 2 с.л. захар
- 1/4 ч.л. сол
- 4бр. яйца
Приготвяме си парено тесто, като за целта:
- В тенджера се смесват млякото, водата, кравето масло, захарта и солта. Оставят се така до завиране.
2. Брашното се пресява със сито. То се изсипва наведнъж при останалите продукти. Бърка се с лъжица докато тестото стане на топка.
Оставя се да изстине.
3. Към тестото добавяме едно по едно яйцата до пълното им усвояване. Може да използваме миксер.
И такаа...тестото ни е готово.
За шприцоване на тестото използвам една стара формичка.
Не използвам пош, а направо си вземам част от тестото с ръка.
Готовите еклери печем в загряла фурна на 180С с вентилатор за около 20-30мин.
Вратата на фурната не се отваря при печене!
Докато се пекат еклерите, приготвяме крема. За него са ни необходими:
- два пакета Д-р Йоткер - крем за сладкиши Ванилия
- 500мл. прясно мляко
Приготвяме го според указанията на опаковката.
Като изстинат готовите еклери се пълнят с крем с помощта на шприц.
За шоколадовата глазура:
Размеквам малко течен шоколад Нутела на водна баня и с лъжичка леко напръсквам готовите еклери.
Много са вкусни, пухкави и не прекалено сладки!
Коментари
Публикуване на коментар