Пухкави еклери с нежен крем и Нутела


Любимите еклериии!
Това е може би една от най-често приготвяната рецепта у дома. 
Толкова бързо изчезват, че успявам само да ги опитам и вече ги няма!

Много са лесни, само трябва да се спазват някои правила при приготвянето им. И понеже след като ги направя вече ме домързява да приготвям и крем.  За пълнежа им използвам един инстантен крем на д-р Йоткер. Той е много хубав и е идеален за тях.

Хайде да готвим!

Продукти за пареното тесто:
/за около 40бр./
  • 125мл. прясно мляко
  • 125мл. вода
  • 120гр. краве масло
  • 180гр. брашно
  • 2 с.л. захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 4бр. яйца
Приготвяме си парено тесто, като за целта:
  1. В тенджера се смесват млякото, водата, кравето масло, захарта и солта. Оставят се така до завиране.
    
    2. Брашното се пресява със сито. То се изсипва наведнъж при останалите продукти. Бърка се с лъжица докато тестото стане на топка. 
Оставя се да изстине.

    3. Към тестото добавяме едно по едно яйцата до пълното им усвояване. Може да използваме миксер.

И такаа...тестото ни е готово.
За шприцоване на тестото използвам една стара формичка.
Не използвам пош, а направо си вземам част от тестото с ръка.


Готовите еклери печем в загряла фурна на 180С с вентилатор за около 20-30мин. 
Вратата на фурната не се отваря при печене!

Докато се пекат еклерите, приготвяме крема. За него са ни необходими:
  • два пакета Д-р Йоткер - крем за сладкиши Ванилия
  • 500мл. прясно мляко
Приготвяме го според указанията на опаковката.


Като изстинат готовите еклери се пълнят с крем с помощта на шприц.

За шоколадовата глазура:
Размеквам малко течен шоколад Нутела на водна баня и с лъжичка леко напръсквам готовите еклери.

Много са вкусни, пухкави и не прекалено сладки!






Коментари