Днес искам да ви почерпя с нещо сладичко по случай рождения ми ден!
Избрах една доста лесна рецепта, понеже за рождения ден на дъщеря ми (на 8ми март) правих доста десерти и честно казано не ми се правеха сложни рецепти.
Така е...от както се роди (преди 2 години) рождените ми дни минават някак на втори план, но това не е толкова лошо понеже аз си чувствам и нейния рожден ден като мой личен!
Рецептата днес съм направила по два начина - в чашка и във форма за торта.
Направих два варианта понеже мъжът ми не обича много карамел, а банофи пай без карамел - не е банофи пай.
Така че десерта в чашка е с карамел, а във формата за торта е с мус от карамел (за да не е така наситен карамеленият вкус).
Необходими продукти:
- 150гр. бисквити (аз ползвах "Закуска", но могат да бъдат всякакви)
- 75гр. краве масло
- 200гр. консерва "Дулсе де лече"
- 1 голям банан
- 200мл. сладкарска сметана
- 20гр. черен шоколад
Приготвяне:
- Разбиваме бисквитите в кухненски чопър.
- Разтопяваме кравето масло и го смесваме с бисквитените трохи докато се получи еднородна смес.
- Разпределяме сместа върху дъното и стените на тортена форма, покрита с хартия за печене (моята е с диаметър 20см.). Оставяме да стегне във фризера за около 10мин.
- През това време разбиваме сладкарската сметана на пухкав крем.
- Половината сметана смесваме с дулсе де лечето, а другата оставяме за покриване на десерта (Ако обичате карамел тази стъпка може да я пропуснете и да си сложете направо дулсе де лечето без да го превръщате в карамелен мус!!!).
Подреждането на пая е много лесно!
Върху бисквитения блат разпределяме карамеления мус (или дулсе де лечето), върху него нарязваме банана на кръгчета.
Изкарваме пая от формата за торта и върху парчетата банан шприцоваме разбитата сметана. Накрая завършваме десерта с настърган черен шоколад.
Десерта е без печене, много е лесен, но въпреки това супер ефектен и вкусен. Не случайно е популярен по цял свят.
Коментари
Публикуване на коментар