Ябълкови мъфини с крем "Дулсе де лече"


Честит празник на всички българи!
Пожелавам си да сме здрав народ, ценящ много повече българските традиции и обичаи.
 Никога да не забравяме корените си.
 Да предадем любовта към родното на нашите деца. Така заветът на дедите ни ще живее вечно!


Днес ще ви представя рецепта за едни много вкусни мъфини и макар само виртуално ще ви почерпя за този голям български празник!

Необходими продукти за мъфините:
/за 12броя/

  • 2бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. ябълково пюре***
  • 1/2 ч.ч. орехи
  • 1/2 ч.ч. стафиди
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. канела
  • щипка сол
Приготвяне:
  1. Брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта се смесват и се пресяват през сито. От тях отделяме 1 с.л., която се смесва с орехите и стафидите.
  2. Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Към тях постепенно се добавя олиото.
  3. След това добавяме брашното и се разбърква добре. Добавяме ябълковото пюре, а най-накрая добавяме орехите и стафидите.
  4. Разпределяме сместа във форма за мъфини и печем в загряла фурна на 180С за около 20мин. 
***Аз използвах домашно направено ябълково пюре, но ако нямате такова спокойно може да си настържете една-две ябълки (според големината). Ако използвате пресни ябълки, след като ги настържете трябва да им махнете излишния сок.


Оставяме готовите мъфини да изстинат напълно.
През това време се залавяме с направата на крема.

Крем с "Дулсе де лече":
  • 1/2 консерва "Дулсе де лече" (около 200гр.)
  • 150мл. сладкарска сметана
  1. Разбиваме сметаната на пухкав крем.
  2. Добавяме карамела и с помощта на миксер ги смесваме.
За шоколадовата розичка в средата на всеки мъфин съм използвала:
  • 50мл. сладкарска сметана
  • 30гр. натурален шоколад
  1. Загряваме до кипене сметаната на котлона.
  2. Добавяме шоколада и разбъркваме докато се смесят напълно.
  3. Оставяме сместа да се охлади напълно за 5-10мин във фризера.
  4. Разбиваме крема с миксер докато се получи пухкав шоколадов мус.

Няма нищо сложно в днешната рецепта! 
Затова ако ви е харесала, не се колебайте да я изпробвате!

Весел и слънчев ден, приятели!

Коментари

Публикуване на коментар