Навън става все по-топло и лятно, а с това идва ред и на по-леките и свежи десерти!
Днешната рецепта е точно такава!
Напоследък много се изкушавам да включвам в менюто си авокадото - има доста интересни рецепти с него - както за сладки, така и за солени ястия.
Чийзкейка с авокадо е с изключително нежен и деликатен вкус!
Надявам се да ви хареса!
Приятно четене!
Продукти за бисквитената основа:
/торта с диаметър 20см./
- 150гр. бисквити (напр. Еверест)
- 50гр. краве масло
Приготвяне:
- Смиламе бисквитите в кухненски чопър.
- Разтопяваме маслото и го добавяме към бисквитените трохи.
- Взимаме си ринг за торти и оформяме бисквитения блат като леко притискаме бисквитените трохи на дъното.
Продукти за чийзкрема:
- 100гр. заквасена сметана
- 100гр. цедено кисело мляко
- 2 с.л. мед (течен)
- ванилия
- 100мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
- Разбиваме си 200мл. сладкарска сметана на пухкав крем. От нея половината ще използваме за чийзкрема, а другата половина ще използваме за крема с авокадо.
- Смесваме с шпатула заквасената сметана, цеденото мляко, меда и ванилията до пълното им хомогенизиране.
- Постепенно пак с шпатула добавяме разбитата сладкарска сметана.
- Разпределяме чийзкрема върху бисквитения блат и заравняваме. Оставяме го да стегне в хладилник.
Продукти за крема с авокадо:
- 2бр. авокадо (малки) или 1бр. авокадо (голямо)
- 1 с.л. сок от лимон (лайм)
- 2 с.л. мед (течен)
- ванилия
- 100мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
- Пасираме авокадото, сока, меда и ванилията докато се получи нежен крем.
- Постепенно с помощта на шпатула добавяме предварително разбитата сладкарска сметана.
- Разпределяме крема с авокадо върху чийзкрема и леко заглаждаме.
Оставяме тортата да стегне в хладилника за 1-2 часа, след което я освобождаваме от ринга и я декорираме по желание.
Моята торта украсих с настърган бял шоколад:
Коментари
Публикуване на коментар