Чийзкейк с авокадо (без печене и без желатин)


Навън става все по-топло и лятно, а с това идва ред и на по-леките и свежи десерти!
Днешната рецепта е точно такава!
Напоследък много се изкушавам да включвам в менюто си авокадото - има доста интересни рецепти с него - както за сладки, така и за солени ястия.
Чийзкейка с авокадо е с изключително нежен и деликатен вкус!
Надявам се да ви хареса!

Приятно четене!


Продукти за бисквитената основа:
/торта с диаметър 20см./
  • 150гр. бисквити (напр. Еверест)
  • 50гр. краве масло
Приготвяне:
  1. Смиламе бисквитите в кухненски чопър.
  2. Разтопяваме маслото и го добавяме към бисквитените трохи.
  3. Взимаме си ринг за торти и оформяме бисквитения блат като леко притискаме бисквитените трохи на дъното.

Продукти за чийзкрема:
  • 100гр. заквасена сметана
  • 100гр. цедено кисело мляко
  • 2 с.л. мед (течен)
  • ванилия
  • 100мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
  1. Разбиваме си 200мл. сладкарска сметана на пухкав крем. От нея половината ще използваме за чийзкрема, а другата половина ще използваме за крема с авокадо.
  2. Смесваме с шпатула заквасената сметана, цеденото мляко, меда и ванилията до пълното им хомогенизиране.
  3. Постепенно пак с шпатула добавяме разбитата сладкарска сметана.
  4. Разпределяме чийзкрема върху бисквитения блат и заравняваме. Оставяме го да стегне в хладилник.
Продукти за крема с авокадо:
  • 2бр. авокадо (малки) или 1бр. авокадо (голямо)
  • 1 с.л. сок от лимон (лайм)
  • 2 с.л. мед (течен)
  • ванилия
  • 100мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
  1. Пасираме авокадото, сока, меда и ванилията докато се получи нежен крем.
  2. Постепенно с помощта на шпатула добавяме предварително разбитата сладкарска сметана.
  3. Разпределяме крема с авокадо върху чийзкрема и леко заглаждаме.
Оставяме тортата да стегне в хладилника за 1-2 часа, след което я освобождаваме от ринга и я декорираме по желание.

Моята торта украсих с настърган бял шоколад:


Слънчев ден и до нови срещи!

Коментари