Здравейте, скъпи читатели!
Извинявам се за отсъствието ми напоследък, но след дългата карантина се впуснахме в малко пътешествия.
Скоро се очертава и все по-малко време да имам за блога, тъй като Катето ще тръгва на ясла, а аз ще се връщам на работа. Надявам се бързо да свикна с новата ситуация и да намирам време за сладкото ми хоби!
И така без повече оправдания...днес ще ви представя една от класическите рецепти за торти - "Павлова".
Получава се много лека и плодова - идеално предложение за летните дни!
Продукти за блатовете:
/за четири блата с размер 20см./
- 4бр. белтъци
- щипка сол
- 180гр. захар
- 20гр. ванилена захар
- 1ч.л. ябълков оцет
- 1ч.л. царевично нишесте
Приготвяне:
- Разбиваме белтъците със солта докато започнат да побеляват.
- Постепенно добавяме захарта и ванилията и разбиваме до получаване на гъст и стегнат крем.
- Най-накрая добавяме оцета и нишестето и разбиваме за кратко.
Докато изстинат напълно блатовете, приготвяме крема за тортата.
Продукти за крема:
- 500гр. Маскарпоне
- 400гр. Заквасена сметана**
- 100гр. захар
- 1 ампулия ванилия на д-р Откер
** Аз ползвах заквасена сметана, но ако предпочитате по-въздушен и лек крем може да я замените с 200мл. сладкарска сметана.
Приготвяне:
- Разбиваме заквасената сметана, захарта и ванилията докато захарта се разтопи.
- Добавяме маскарпонето и разбиваме за кратко.
За тортата направих и сироп от домашни ягоди. Набрах си ги собственоръчно от село. Много по-ароматни са от тези в магазина, а за вкуса да не говорим...
Подреждане на тортата:
Коментари
Публикуване на коментар