Бял шоколадов мус


Днес ще ви представя рецепта за един много вкусен, въздушен и кремообразен мус от бял шоколад.
Разбира се, ако обичате повече млечен или черен шоколад, може да направите муса с него.

Тази рецепта не я бях правила много отдавна. 
В състава на муса се използват сурови яйца и като забременях преди близо 3г. спрях да правя този мус у дома. Понеже,както може би знаете, през периода на бременността всяка жена трябва да внимава с някои хранителни продукти (в т.ч. са и суровите храни).
Днес правя муса по желание на моят мъж - той страшно много обича този десерт! 
Надявам се да ви хареса и да стане и ваш любим десерт!

Приятно четене!

Необходими продукти:
  • 200гр. бял шоколад
  • 200мл. сладкарска сметана
  • 4бр. яйца
  • 30гр. захар
  • ванилия
Приготвяне:
  1. Разтопяваме шоколада на водна баня:
След като се разтопи напълно, поставяме съда в студена вода, за да се изстуди.

       2. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците и ги добавяме към разтопения             шоколад:
  
       3. Разбиваме сладкарската сметана на пухкав крем и я добавяме с шпатула към                                 шоколадовата смес:

      4. Разбиваме белтъците със захарта и ванилията на сняг. Прибавяме ги към шоколадовата              смес като бъркаме бавно с шпатула.

        5. Готовият мус слагаме в сладкарски пош и шприцоваме в чашки:


Муса се оставя да стегне за минимум 4ч. в хладилник.
Може да декорираме с пресни плодове - ягоди, малини, боровинки или настърган шоколад!



Коментари