Днес ще ви представя рецепта за един много вкусен, въздушен и кремообразен мус от бял шоколад.
Разбира се, ако обичате повече млечен или черен шоколад, може да направите муса с него.
Тази рецепта не я бях правила много отдавна.
В състава на муса се използват сурови яйца и като забременях преди близо 3г. спрях да правя този мус у дома. Понеже,както може би знаете, през периода на бременността всяка жена трябва да внимава с някои хранителни продукти (в т.ч. са и суровите храни).
Днес правя муса по желание на моят мъж - той страшно много обича този десерт!
Надявам се да ви хареса и да стане и ваш любим десерт!
Приятно четене!
Необходими продукти:
- 200гр. бял шоколад
- 200мл. сладкарска сметана
- 4бр. яйца
- 30гр. захар
- ванилия
Приготвяне:
- Разтопяваме шоколада на водна баня:
След като се разтопи напълно, поставяме съда в студена вода, за да се изстуди.
2. Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците и ги добавяме към разтопения шоколад:
3. Разбиваме сладкарската сметана на пухкав крем и я добавяме с шпатула към шоколадовата смес:
4. Разбиваме белтъците със захарта и ванилията на сняг. Прибавяме ги към шоколадовата смес като бъркаме бавно с шпатула.
5. Готовият мус слагаме в сладкарски пош и шприцоваме в чашки:
Муса се оставя да стегне за минимум 4ч. в хладилник.
Може да декорираме с пресни плодове - ягоди, малини, боровинки или настърган шоколад!
Коментари
Публикуване на коментар