Hi-Hat къпкейкове с крем "Пламък"



Много отдавна исках да изпробвам рецептата за тези къпкейкове. И ето, че дойде и техният ред.
Направила съм ванилови мъфини (по рецепта, която най-често използвам за приготвянето на мъфини у дома), крем "Пламък" и глазура от черен шоколад.

Приятно четене!

Необходими продукти за мъфините:
/за около 8бр./
  • 1бр. яйце
  • 1/2 ч.ч. захар
  • ванилия
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат 
  • 1/2 ч.л. оцет
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1/2пак. бакпулвер
  • 60гр. краве масло
Приготвяне на мъфините:
  1. Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на пухкав крем.
  2. Смесваме киселото мляко, содата и оцета. Оставяме ги да шупнат и ги добавяме към яйчната смес.
  3. Пресяваме със сито брашното и бакпулвера и ги добавяме към останалите продукти.
  4. Разтопяваме маслото и го добавяме към сместа.
  5. Разпределяме готовата смес във форма за мъфини и печем в загрята фурна на 180С за около 20мин.
Ето ги и готовите мъфини:

Оставяме ги да се охладят напълно, а през това време приготвяме крема!

Продукти за крем "Пламък":
  • 4бр. белтъци
  • 2бр. ванилия
  • 4 с.л. захар
  • 160гр. захар
Приготвяне:
  1. Разбиваме белтъците с 4с.л. захар и ванилията на сняг. Белтъците трябва да са със стайна температура!
  2. Загряваме на котлона останалата захар до получаване на светъл карамел.
  3. При непрекъснато бъркане на белтъците изсипваме към тях горещия карамел.
Продукти за глазурата:
  • 150гр. черен шоколад
  • 4 с.л. олио
Приготвяне:
  1. Разтопяваме шоколада на водна баня. 
  2. Добавяме олиото за блясък.
  3. Оставяме глазурата да се охлади за около 15мин.
Сглобяване на къпкейковете:

Върху всеки мъфин шприцоваме белъчния крем. Оставяме го да стегне в камерата за около 30мин.
След това потапяме всяко кексче в глазурата и го оставяме в камерата да стегне за около 15мин. Готовите къпкейкове съхраняваме в хладилник.

Ето ги и в разрез:


До нови срещи! 

Коментари