Много отдавна исках да изпробвам рецептата за тези къпкейкове. И ето, че дойде и техният ред.
Направила съм ванилови мъфини (по рецепта, която най-често използвам за приготвянето на мъфини у дома), крем "Пламък" и глазура от черен шоколад.
Приятно четене!
Необходими продукти за мъфините:
/за около 8бр./
- 1бр. яйце
- 1/2 ч.ч. захар
- ванилия
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. оцет
- 1 ч.ч. брашно
- 1/2пак. бакпулвер
- 60гр. краве масло
Приготвяне на мъфините:
- Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на пухкав крем.
- Смесваме киселото мляко, содата и оцета. Оставяме ги да шупнат и ги добавяме към яйчната смес.
- Пресяваме със сито брашното и бакпулвера и ги добавяме към останалите продукти.
- Разтопяваме маслото и го добавяме към сместа.
- Разпределяме готовата смес във форма за мъфини и печем в загрята фурна на 180С за около 20мин.
Ето ги и готовите мъфини:
Оставяме ги да се охладят напълно, а през това време приготвяме крема!
Продукти за крем "Пламък":
- 4бр. белтъци
- 2бр. ванилия
- 4 с.л. захар
- 160гр. захар
Приготвяне:
- Разбиваме белтъците с 4с.л. захар и ванилията на сняг. Белтъците трябва да са със стайна температура!
- Загряваме на котлона останалата захар до получаване на светъл карамел.
- При непрекъснато бъркане на белтъците изсипваме към тях горещия карамел.
Продукти за глазурата:
- 150гр. черен шоколад
- 4 с.л. олио
Приготвяне:
- Разтопяваме шоколада на водна баня.
- Добавяме олиото за блясък.
- Оставяме глазурата да се охлади за около 15мин.
Сглобяване на къпкейковете:
Върху всеки мъфин шприцоваме белъчния крем. Оставяме го да стегне в камерата за около 30мин.
След това потапяме всяко кексче в глазурата и го оставяме в камерата да стегне за около 15мин. Готовите къпкейкове съхраняваме в хладилник.
Ето ги и в разрез:
До нови срещи!
Коментари
Публикуване на коментар