Безглутенова кокосова торта с много шоколад



Привет, привет!
Забелязах, че в блога нямам много рецепти за любителите на мнооого шоколадовите торти! Това е по простата причина, че у дома обичаме по-леките, плодови торти.
Но днес ще ви представя една рецепта за лесна и дяволки шоколадова торта.

Продукти за блата:
/за 3ри блата с размер 20см./

  • 2бр. яйца
  • 100гр. захар
  • ванилия
  • 80мл. олио
  • 100мл. айрян (сок)
  • 50гр. кокосово брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне на блатовете:
  1. Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на пухкав крем.
  2. Добавяме олиото и айряна, а след това добавяме и брашното и бакпулвера.
  3. Разпределяме сместа по равно в три алуминиеви форми, предварително застлани с хартия за печене. 
  4. Преди да ги сложим във фурната, поръсваме всеки блат с кокосови стърготини.
Печем блатовете в предварително загряна фурна на 160С за около 20-25мин.

Продукти за лешниковия-шоколадов крем:
  • 90гр. меко краве масло
  • 6 с.л. какао
  • 9 с.л. пудра захар
  • 5 с.л. лешников тахан
  • 350гр. заквасена сметана
Разбиваме продуктите с миксер докато се получи хомогенен крем!

Оставяме крема леко да стегне във фризера за около 1 час, преди да сглобим тортата. Така по-лесно ще можем да шприцоваме крема върху блатовете.

Тази тортичка е много лесна!

За сглобяването й просто редуваме:
блат-крем-кокосови стърготини
И така докато свършат блатовете!


Оставяме я да стегне в хладилника за една нощ, след което може да й се насладим!



мммм....шоколад!!!





Коментари