Днес ще ви представя една класическа и много популярна рецепта за торта.
Използват се достъпни продукти и се получава доста икономична торта.
Харесва ми също това, че въпреки многото си блатове се получава лека торта, която не е прекалено сладка!
Приятно четене и готвене!
Продукти за блатовете:
/за 5 блата с размер 20см.)
- 1 яйце (малко)
- 75гр. захар
- ванилия
- 100мл. прясно мляко
- 1 с.л. мед
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 25гр. краве масло
- 200гр. брашно
Приготвяне:
- В тенджерка разбиваме с миксер яйцето, захарта и ванилията.
- Разточваме всяка топка директно върху хартия за печене. Оформяме кръг с капак на малка тенджерка или друг удобен за нас предмет. Преди печене блатовете се надупчват с вилица.
Печем блатовете в загрята фурна на 180С за около 5мин./всеки блат.
Продукти за крема:
- 2бр. заквасена сметана (от по 370/400гр.)
- 3 с.л. пудра захар
- 2бр. ванилия
Приготвяне:
Разбъркваме заквасената сметана, пудрата захар и ванилията с шпатула. Не използваме миксер, за да не втечним сметаната!!!
Подреждане на тортата:
Редуваме блат-крем-сладко от боровинки....и така докато свършат блатовете!
Обичам да слагам повече от боровинковото сладко!
Просто е ужасно вкусно!
Накрая измазваме цялата торта с крем и я наръсваме обилно със смлени орехи!
Ето и разрез:
Получава се обикновена, но същевременно много вкусна торта!
Насладете й се!
Коментари
Публикуване на коментар