Най-обичам есента със златните багри по дърветата и аромата на току-що изпечена тиква с канела!
Създава едно много хубаво чувство на уют и хармония!
Докато пекох днешните мъфини цялата къща се изпълни с този аромат!
Те са толкова вкусни, че дори и да не обичате много тиква, вярвам че ще останете приятно изненадани от тях!!!
Продукти за мъфините:
/за около 10бр./
- 1 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/4 ч.л. сода бикарбонат
- 1/2 ч.л. канела
- щипка сол
- 1 яйце
- 1/2 ч.ч. захар
- ванилия
- 1/4 ч.ч. олио
- 1/2 ч.ч. пюре от тиква
Приготвяне:
- Почистваме тиквата от кората и семките и я нарязваме на малки парчета.
- Сваряваме я и я пюрираме с пасатор.
- Пресяваме през сито брашното,бакпулвера, содата, канелата и солта.
Печем мъфините в загряла фурна на 180С за около 10-15 мин.
Продукти за глазурата:
- 100гр. крема сирене
- 1 с.л. меко масло
- 2 с.л. течен мед
- ванилия
Разбиваме продуктите с пасатор и глазурата ни е готова!
Оставаме глазурата да стегне за кратко в хладилник и след това с помощта на кухненски пош я шприцоваме върху кексчетата.
Декорация:
Направила съм фигурки от фондан и съм поръсила къпкейковете със захарни конфети!
Да ви е есенно и сладко!
Коментари
Публикуване на коментар