Мъфини с тиква и крема сирене


Най-обичам есента със златните багри по дърветата и аромата на току-що изпечена тиква с канела!
Създава едно много хубаво чувство на уют и хармония!
Докато пекох днешните мъфини цялата къща се изпълни с този аромат!
Те са толкова вкусни, че дори и да не обичате много тиква, вярвам че ще останете приятно изненадани от тях!!!


Продукти за мъфините:
/за около 10бр./
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. канела
  • щипка сол
  • 1 яйце
  • 1/2 ч.ч. захар
  • ванилия
  • 1/4 ч.ч. олио
  • 1/2 ч.ч. пюре от тиква
Приготвяне:
  1. Почистваме тиквата от кората и семките и я нарязваме на малки парчета.

  2. Сваряваме я и я пюрираме с пасатор.
  3. Пресяваме през сито брашното,бакпулвера, содата, канелата и солта.
  4. Разбиваме до побеляване яйцето, захарта и ванилията. Добавяме олиото и готовото пюре от тиква.

  5. Добавяме сухите съставки и разбиваме за кратко с миксера до получаване на смес с еднородна консистенция.

  6. Приготвяме си форма за мъфини, слагаме си хартийки за мъфини и разпределяме в тях  готовата смес.
Печем мъфините в загряла фурна на 180С за около 10-15 мин.

Продукти за глазурата:
  • 100гр. крема сирене
  • 1 с.л. меко масло
  • 2 с.л. течен мед
  • ванилия

Разбиваме продуктите с пасатор и глазурата ни е готова!

Оставаме глазурата да стегне за кратко в хладилник и след това с помощта на кухненски пош я шприцоваме върху кексчетата.

Декорация:
Направила съм фигурки от фондан и съм поръсила къпкейковете със захарни конфети!

Да ви е есенно и сладко!



Коментари