Здравейте, скъпи приятели!
Днес ще ви представя тортата, която направих за рождения ден на дъщеря ми Катерина.
Според изискванията й тя трябваше да бъде "розова" или по точно "озова" :)
Реших да я покрия изцяло с фондан (нещо, което правя за първи път) и да има фигурки и формички.
От вътре исках също да е интересна, затова направих блатовете в цветовете на дъгата.
Като цяло се получи чудесна торта и на визия и на вкус!
Всички останаха много доволни - и малки, и големи!
Приятно четене!
Продукти за блатовете:
/за 6 блата с диаметър 20см./
- 7бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 2бр. ванилия
- бои - лилава, синя, зелена, жълта, оранжева и червена
Приготвяне на блатовете:
- Разделяме яйцата на жълтъци и белтъци.
- Към тях добавяме един по един жълтъците до пълното им хомогенизиране.
- Пресяваме брашното през сито и го добавяме към разбитите яйца като бъркаме за кратко.
- Разпределяме сместа в шест алуминиеви форми за печене, покрити с хартия за печене.
Продукти за крема:
- 125гр. меко краве масло
- 400мл. подсладено кондензирано мляко
- 500гр. маскарпоне
- 2бр. ванилия
- 100мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
- Разбиваме с кравето масло с миксер на пухкав крем. Постепенно добавяме кондензираното мляко и продължаваме да разбиваме.
- Добавяме маскарпонето и ванилиите и разбъркваме за много кратко.
Сглобяване на тортата:
Няма нищо сложно - просто редуваме:
блат-крем-блат и така докато свършат блатовете ни.
По желание може леко да напоите блатовете с прясно мляко.
Оставяме от крема достатъчно за цялостно измазване на тортата:
Така готова тортата оставяме за една нощ или най-малко 4 часа в хладилник да стегне преди да се захванем с покриването й с фондан.
Ето и готовата торта!
Разрез:
А когато видиш тази усмивка разбираш, че всички усилия са си заслужавали!!!
До скоро!
Коментари
Публикуване на коментар