Бейлис, кафе и шоколад....
мисля, че няма да има човек, който да устои на това сладко изкушение!
От известно време имам в нас един Бейлис и все си мисля "трябва да направя някое сладко изкушение с него....какво да е то, какво да е то":
Няма съмнение - най добрия вариант - Торта с вкус на бейлис!!!
И така...с чаша вкусен бейлис в ръка ви представям днешното ми предложение!
Приятно четене!
Продукти за блатовете:
/за 4бр. блата с размер см./
- 2бр. яйца
- 100гр. захар
- ванилия
- 50мл. олио
- 100мл. кафе (студено)
- 150гр. брашно
- 1ч.л. бакпулвер
Приготвяне на блатовете:
- Разбиваме яйцата, захарта и ванилията на пухкав крем.
- Добавяме олиото и студеното кафе.
- Пресяваме със сито брашното и бакпулвера и ги добавяме към сместа.
- Подготвяме си четири алуминиеви форми за печене, които застиламе с хартия за печене. Печем в загряла фурна на 160С за около 30мин.
Продукти за крема:
- 50гр. черен шоколад
- 50мл. прясно мляко
- 250гр. маскарпоне
- 40мл. Бейлис
- 250мл. сладкарска сметана(100мл. растителна и 150мл. животинска сметана)
- 2 с.л. пудра захар
- ванилия
Приготвяне:
- Загряваме прясното мляко на котлона. Добавяме начупения шоколад. Бъркаме докато сместа се хомогенизира напълно.
Сглобяване на тортата:
редуваме блат-крем-блат
По желание: Напояваме блатовете със смес от: 1ч.л. бейлис + 3с.л. прясно мляко
Оставяме си достатъчно крем за цялостно измазване на тортата:
Коментари
Публикуване на коментар