Днес искам да ви споделя рецепта за една любима моя торта.
Правила съм я доста често, даже честно казано си мислех, че вече съм я публикувала в блога....но уви , не съм!
Много ми харесва вкусът на блатовете - толкова са наситени на вкусове - канела, портокал, орехи...
А комбинацията с крем маскарпоне - Вълшебен вкус!
Продукти за блатовете:
/за 3бр. с диаметър 20см./
- 2-3бр. моркови (рендосани или смлени)
- 1/2 ч.ч. счукани орехи
- 1/2 ч.ч. стафиди
- 1/4 ч.ч. олио
- сок и кора от 1/2 портокал
- 1/2 ч.ч. захар
- 2бр. яйца
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- щипка сол
Приготвяне:
- Смиламе орехите с помощта на кухненски чопър.
- Пресяваме през сито брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата. Отделяме от тях 1 с.л. и ги смесваме с орехите и стафидите.
- Разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Към тях постепенно добавяме: - олиото, портокаловия сок и настърганата портокалова кора;- пресятото брашно;
- Разпределяме готовата смес в три алуминиеви форми, покрити с хартия за печене.
- Печем ги в загряла фурна на 180С за около 30мин.
- 250гр. маскарпоне
- 200гр. крема сирене
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 100мл. сладкарска сметана
- 1бр. ванилия
Приготвяне:
- Разбиваме сладкарската сметана на пухкав крем.
- Отделно разбиваме маскарпонето, крема сиренето, пудрата захар и ванилията.
- Добавяме разбитата сладкарска сметана към крема с маскарпоне като бъркаме леко с помощта на шпатула.
Сглобяване на тортата:
Редуваме блат-крем-блат и така докато свършат блатовете.
Заделяме малко от крема за измазване на цялата торта.
За украса на тортата съм направила морковчета от фондан и
Коментари
Публикуване на коментар