Здравейте, приятели и Честит Гергьовден!
Днес ще подсладя празника ни с един наистина мноооого вкусен чийзкейк!
Рецептата за него много наподобява предишната ми рецепта за:
Този път добавих в него бита сметана и използвах доста повече от любимите ни бисквитки "Орео".
Рецептата е много лесна - не изисква нито печене, нито желатин.
Лек и свеж десерт - идеален е за предстоящите по-топли дни!
Необходими продукти:
/торта с размер 20см./
- 2 пакета (от 176гр.) бисквити "Орео"
- 50гр. краве масло
- 400гр. заквасена сметана
- 150гр. цедено кисело мляко
- 3ч.л. течен мед
- ванилия
- 200мл. сладкарска сметана
Приготвяне:
- Отделяме крема от единия пакет бисквити "Орео" (общо 16бр.).
- За крема разбиваме с миксер отделения крем от бисквитите "Орео" (16бр.), цеденото кисело мляко, меда и ванилията.
- С помощта на шпатула добавяме към крема заквасената сметана.
- Разбиваме сладкарската сметана (100мл.) на пухкав крем. Добавяме я към крема с помощта на шпатула.
Сглобяване на тортата:
Върху бисквитения блат разпределяме половината чийзкрем.
Натрошаваме 7бр. бисквити "Орео" и ги подреждаме върху крема.
Върху начупените бисквитки разпределяме останалия чийзкрем и заравняваме.
Оставяме тортата да стегне за минимум 4-6 часа в хладилник!
За украса на тортата съм използвала:
- розички с вкус на бисквитки**
- бисквитени трохи
- бисквити "Орео" (5бр.)
**Разбиваме 100мл. сладкарска сметана с крема от 4бр. бисквити "Орео" докато се получи пухкав крем. Бисквитите от 4бр. "Орео" разбиваме с кухненски чопър на фини трохи. Добавяме една част от бисквитените трохи към крема за розичките, а останалата част използваме за покриване на тортата.
Ето тортата и в разрез:
Горещо препоръчвам да изпробвате тази торта у дома!
Лесна и много вкусна!
До скоро!
Коментари
Публикуване на коментар