
Напоследък все повече ме привличат тези тортички с огледална глазура...получават се много изискани и съвършени!
Днес искам да ви покажа малко по-модерен вариант на любимата италианска класика - Тирамису.
Съчетала съм нежният вкус на маскарпоне със сладостта на белия шоколад.
Приятно четене!
Продукти за блата за основа:
/за 6 бр. мини блатове/
- 1бр. яйца
- 35гр. захар
- 40гр. брашно
- ванилия
Приготвяне:
- Разделяме яйцето на жълтък и белтък, като и на двете части слагаме по равно количество от захарта.
- Разбиваме с миксер по отделно и двете части.
- Към разбития жълтък прибавяме с шпатула разбития белтък.
- Разпределяме готовата смес в тава за печене, застлана с хартия за печене.
- Печем в загряла фурна на 180С за около 20мин.
Продукти за крема с маскарпоне:
- 250гр. Маскарпоне
- 2бр. яйца
- 60гр.захар
- ванилия
Приготвяне:
- Разбиваме поотделно жълтъците и белтъците, като и на двете части добавяме по равно количество от захарта.
- Към разбитите жълтъци добавяме маскарпонето и ванилията и разбиваме за кратко с миксер.
- Добавяме с помощта на шпатула и предварително разбитите белтъци.
Продукти за сърцевината от бял шоколадов мус:
- 50гр. бял шоколад
- 50мл. сладкарска сметана
- 20гр. краве масло
Приготвяне:
- Разбиваме продуктите с миксер на пухкав крем.
- Напълваме с муса форма за бонбони.
- Оставяме формата във фризера да се замрази напълно.
Сглобяване на тортичките:
- напълваме 1/3 от форма за полусфери с маскарпоне крема
- във всяка форма слагаме по две замразени сърца (от бял шоколадов мус)
- покриваме замразените сърца с маскарпоне крем
- завършваме всяка полусфера с блат, предварително се сиропиран с кафе еспресо
Така подготвени тортичките се оставят във фризера до пълното им замразяване!
През това време си подготвяме огледалната глазура.
Начинът на приготвяне съм описала подробно в тази рецепта:
След като тортичките са напълно замразени слагаме огледалната глазура.
Освен това декорираме тортичките с:
- Орехов крокан
- домашни бонбонени сърца от бял шоколад
И разбира се, разрез:
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар